Ünnepi animáció

ÜNNEPI ANIMÁCIÓ

Valentin napján animátoraink levezénylik a Mr. és Mrs. választást, avagy a nemek harcát: férfiak és nők csapata méri össze tudását és ügyességét a szálloda/fürdő különböző pontjain, hogy kiderüljön melyik csapat az ügyesebb.

A Valentin napi programok közül ez az egyik legnépszerűbb. Latin-tánctanításon vehetünk részt, illetve a „Szerelmesek éjszakája” elnevezésű programon, mely táncverseny és karaoke pároknak, mert a Valentin napi programok a szerelemről szólnak.

Továbbá sóliszt-gyurmából készíthetnek szívet vagy rózsát, esetleg kartonból Valentin napi képeslapot és párunkat is elkápráztathatjuk azzal, hogy mennyi mindent is tudunk róla, egy vetélkedő keretén belül.

A farsang hossza évről-évre változik, mivel zárónapja a húsvét időpontjához kötődik. Vízkereszttől (január 6.) a húsvétot megelőző 40 napos nagyböjt kezdetéig, azaz hamvazószerdáig tart. A farsang a tavaszvárás pogány kori, igen változatos képet mutató ünnepeiből nőtt ki, gyakorlatilag a zajos mulatozás, a tréfacsinálás, bolondozás, az eszem-iszom és az előző év lezárulásával a párkeresés, udvarlás időszaka. Gyermekkorunkban mindannyian sok-sok héttel előtte terveztük, milyen jelmezt viseljünk idén. Animátoraink segítségével mindenki elkészítheti megálmodott jelmezét, kiegészítőit.

Nagyon fontos, hogy a gyerekek számára változatos programokat kínáljunk Húsvét ünnepén is. Ezek a programok a következők: vetélkedő- ügyességi feladatok a csoki tojásokért, kvízjáték – Ki mit tud a Húsvétról? (így a húsvéti rendezvények nem csak a mókáról, hanem egy kicsit a tanulásról, a hagyományok megismeréséről is szólnak).

A gyermekek részt vehetnek népi alkotótáborban: a magyar népi kultúra mesterségeivel, alapanyagaival ismerkedhetnek meg egy-egy népmese tárgyi megvalósítása közben, vagy mesedélutánon a húsvéti nyuszival, mely a picik számára talán legkedveltebb a húsvéti programok közül. Ezen kívül tartunk vízi mókát (játékos ügyességi feladatok a medencében), gyermekolimpiát, arcfestést, kreatív foglalkozás keretein belül pedig lehet tojást festeni, húsvéti dekorációt készíteni, tojást keresni, verseket, mondókákat tanulni, nyuszi táncot tanulni, vagy locsolkodni.

A húsvét persze nem csak a gyermekek számára fontos ünnep, így a felnőtteknek szóló húsvéti programok sem hiányozhatnak kínálatunkból. A felnőttek is festhetnek tojást, kvízjátékon vehetnek részt (Ki mit tud a Húsvétról?), vagy az urak darts és pókerversenyen mutathatják meg tudásukat, melyért cserébe csoki tojásokat kapnak.

Persze a különböző húsvéti rendezvények akkor igazán emlékezetesek, ha egy család számára közös programokat is kínálnak. Erre az esetre javasoljuk a családi kincskeresést térképpel.

Anyák napján az anyaságról emlékezünk meg, Magyarországon május első vasárnapján. Az anyák megünneplése az ókorra nyúlik vissza és máig nagy jelentőséggel bír.

Eme szép ünnep alkalmából a résztvevők az animátorok vezetésével szebbnél szebb ajándékokat készíthetnek édesanyjuknak, legyen az virág alakú meghívó,függő virágcsokor vagy díszes szalaggal átkötött szappan.

A gyermeknapi programok szervezése ma már nem csak az önkormányzatokra, hanem cégekre is egyre inkább jellemző. Az alkalmazottak csemetéi számára szervezett gyermeknapi programok során próbálunk olyan csomagot összeállítani, ahol minden korosztály jól érezheti magát.

A legkisebbek számára játszósarkot alakítunk ki, a nagyobbak pedig különböző ügyességi játékokban próbálhatják ki magukat. A játszóház és a kézműves foglalkozás megdolgoztatja a kicsik kreativitását, a lufi hajtogató bohócok és az arcfestés, pedig mindenki arcára mosolyt csalnak.

Egyetlen gyermeknapi program sem lehet teljes a varázslat nélkül, így igény esetén igazi bűvészt is biztosítunk a picurkák szórakoztatására.

Egy ilyen gyermeknapi program a kicsiknek és nagyobbaknak is biztosan kínál érdekes elfoglaltságot.

A pünkösd a keresztény vallásban betöltött fontos szerepe mellett a tavasz első nagyobb naptári ünnepe, ezért az általunk szervezett pünkösdi rendezvények igazi tavaszköszöntő programok is egyben, melyeken mind a gyermekek, mind a felnőttek biztosan jól érzik majd magukat.
Pünkösdi rendezvényeink gyerekeknek többek között a kézműves foglalkozás (gyöngyfűzés divatos színekből, fülbevaló, nyaklánckészítés, varrás, szalmababák készítése és felöltöztetése), a bóbita-játszóház (gyerekek népi játékokat sajátíthatnak el játékos formában, ez az egyik legmókásabb program az általunk kínált pünkösdi rendezvények palettáján) vagy az arcfestés természetes festékekkel. További programok a törökbasázás , a pünkösdi királyválasztás vagy a pünkösdi királynéjárás. De gondoljunk a felnőttekre is, nekik is előkészítettünk pünkösdi rendezvényeket: pünkösdi virágdekoráció készítése, pünkösdölés .

A családokat tekintve együtt díszíthetnek májusfát, kincset kereshetnek térkép alapján vagy játszhatnak különböző asztali, logikai játékokkal.

Habár ez a hagyomány hazánkban még nem olyan elterjedt, mint Amerikában, évről évre egy nagyobb népszerűségnek örvend és egyre gyakrabban hangzik november elején a híres „Csokit vagy csalunk!” szlogen a bejárati ajtókban.

Animátoraink segítségével az újdonságokra vehetők elkészíthetik saját édességgyűjtő kosarukat, kifaraghatják saját töklámpásukat, halloween-jelmezt készíthetnek maguknak és rémséges édességeket formázhatnak meg.

Piros ruhájáról, nagy szakálláról, szemüvegéről és bundás csizmájáról már messziről felismerjük a Mikulást. Animátoraink közreműködésével mindenki alkothat apró ajándékvárókat a Mikulásnak: mézeskalácsot díszíthetnek, hiszen a nagy út során megéhezik. Tolltartót készíthetnek hengerből, hiszen sok gyermek nevét kell kipipálni az út során és a tollaknak kell, hogy legyen helyük. Apró zoknikat varrhatnak, hogy a Mikulás megtalálja, hova kell tenni a jól megérdemelt édességeket.

A Karácsony sokunk számára az év legszebb ünnepe. A meghitt családi ünneplésen kívül azonban szükségünk lehet arra is, hogy a barátainkkal részt vegyünk egy kis karácsonyi mókán. Erre tökéletesen alkalmas a karácsonyi animáció, hiszen az ünnep hangulatában zajlik, ünnepi dekorációval és jelmezekkel, de emellett játékos és szórakoztató program.
A vicces tánc– és énektanuláson túl jelmezeket ölthetünk, humoros és személyes karácsonyi ajándékokat készíthetünk a szeretteinknek, illetve karácsonyfadíszek kreálására is van lehetőség. Mindez karácsonyi zenei aláfestéssel segít átérezni az ünnep szellemét.