Itt az Advent!

Az advent szó jelentése „eljövetel”. A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „az Úr eljövetele”. Advent eredete a 4. századig nyúlik vissza. A gallikán liturgiában a vízkeresztkor (január 6.) tartott felnőttkeresztelésre előkészítő négyhetes időszak volt. Az 5. században a karácsony vált jelentősebb ünneppé, ezért ehhez kötődött az először hathetes, majd Szimpliciusz pápától kezdve négyhetes formája. VII. Gergely pápa négyben határozta meg az adventi vasárnapok számát.

Az advent a keresztény kultúrkörben a karácsony napját megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig (január 6-ig) tart. Advent első vasárnapja, amely Szent András napjához legközelebb eső vasárnap, egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti.

Vasárnap már meg kellett gyújtani az első gyertyát az adventi koszorún, így hát ha még nem tetted, ne halogasd tovább. Hamarosan pedig itt a karácsony, majd az újév, ezért ha szeretnél még idén animációs programot, most kell keresned minket:

Tel.: 06-1/290-0630; 06-70/358-3649
E-mail: showanimacio@showanimacio.hu
Web: www.showanimacio.hu

MEGSZOTÁS FACEBOOKON