5 dolog, amit nem biztos, hogy tudtál a Halloweenről!

Hamarosan itt a Halloween, azonban ez az ünnep csak az utóbbi években kezdett elterjedni Magyarországon. Így aztán sok dolog van, amit nem tudunk az ünnepről. Ezért ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk néhány érdekességet a Halloweenről, amit valószínűleg te sem tudtál.

  1. Sokan azt gondolják, hogy a Halloween az USA-ból származik, és valóban innen került be hozzánk, főként az amerikai filmek hatására, de maga az ünnep az írektől származik. Amerikában csak 1840 körül terjedt el, amikor elszegényedett ír parasztok kivándoroltak ide, és magukkal vitték a népszokásaikat is.
  2. A Halloween része a beöltözés is, ami onnan ered, hogy a hiedelem szerint ezen a napon a holtak az emberekbe költöznek, ezért öltöztek különféle maskarákba, hogy összezavarják a szellemeket.
  3. A tökfaragás eredetileg nem volt az ünnep része, a kelták karórépából faragtak figurákat Halloweenre.
  4. Az amerikai ír telepesek már használták a tököt, de nemcsak ünnepi kellékként: eltávolították belőle a magokat, majd tejet, fűszereket és mézet öntöttek bele, majd megsütötték. Ezt az ételt tartják a hálaadási tökpite eredetének.
  5. Ma már Amerikában sem úgy ünneplik a Halloweent, ahogy a tévében látjuk: egyre több szülő félti elengedni a gyerekeit az autóktól, az idegenektől és a mérgezett cukorkáktól.

Ha kedvet kaptál a halloweeni mókához, akkor kattints ide, vagy irány az ajánlatkérő fül, és mi megszervezzük neked a partit!

Tel.: 06-1/290-0630; 06-70/358-3649
E-mail: showanimacio@showanimacio.hu
Web: www.showanimacio.hu

MEGSZOTÁS FACEBOOKON